• Announcements

    • IMPORTANT - REACH US IN THE NEW FORUM   05/04/2017

      Ladies and gentlemen ATTENTION please:
      It's time to move into a new house!
        As previously announced, from now on IT WON'T BE POSSIBLE TO CREATE THREADS OR REPLY in the old forums. From now on the old forums will be readable only. If you need to move/copy/migrate any post/material from here, feel free to contact the staff in the new home. We’ll be waiting for you in the NEW Forums!

      https://community.blackdesertonline.com/index.php

      *New features and amazing tools are waiting for you, even more is yet to come in the future.. just like world exploration in BDO leads to new possibilities.
      So don't be afraid about changes, click the link above and follow us!
      Enjoy and see you on the other side!  
    • WICHTIG: Das Forum ist umgezogen!   05/04/2017

      Damen und Herren, wir bitten um Eure Aufmerksamkeit, es ist an der Zeit umzuziehen!
        Wie wir bereits angekündigt hatten, ist es ab sofort nicht mehr möglich, neue Diskussionen in diesem Forum zu starten. Um Euch Zeit zu geben, laufende Diskussionen abzuschließen, könnt Ihr noch für zwei Wochen in offenen Diskussionen antworten. Danach geht dieses Forum hier in den Ruhestand und das NEUE FORUM übernimmt vollständig.
      Das Forum hier bleibt allerdings erhalten und lesbar.   Neue und verbesserte Funktionen warten auf Euch im neuen Forum und wir arbeiten bereits an weiteren Erweiterungen.
      Wir sehen uns auf der anderen Seite!

      https://community.blackdesertonline.com/index.php Update:
      Wie angekündigt könen ab sofort in diesem Forum auch keine neuen Beiträge mehr veröffentlicht werden.
    • IMPORTANT: Le nouveau forum   05/04/2017

      Aventurières, aventuriers, votre attention s'il vous plaît, il est grand temps de déménager!
      Comme nous vous l'avons déjà annoncé précédemment, il n'est désormais plus possible de créer de nouveau sujet ni de répondre aux anciens sur ce bon vieux forum.
      Venez visiter le nouveau forum!
      https://community.blackdesertonline.com
      De nouvelles fonctionnalités ainsi que de nouveaux outils vous attendent dès à présent et d'autres arriveront prochainement! N'ayez pas peur du changement et rejoignez-nous! Amusez-vous bien et a bientôt dans notre nouveau chez nous

Search the Community

Search Filters


 Search Filters

Content tagged 'screen'

Found 33 results


Results

  1. Was sailing and saw this on the top of my screen

    This happend on high graphic quality, anything lower than that fixes it but going switching back to high or very high makes it appear again


  2. MSI R9 390 8Gb
    i5 6600k
    16Gb Ram

    Fully updated drivers, fresh install. 
    Only work around I can find is to lower my setting to absolute minimum and then once I load in switch it back to normal.
    So I assume it's maybe one setting that is messing up the game.
    Hey guys, I really want to return to playing this game but these bugs I've been experiencing are extremely annoying.

    The first bug I encounter while starting the game is the black character screen with a red processing box in the center, but I'm able to pick characters.

    The next bug I get is if I proceed to enter the game.

  3. Disabling the screen setting 'Hit Effects' removes part of the skill effect animation for Sorceress skill Dream of Doom and Abyssal Flame.
    Disabling this setting does not affect the 'Shadow Eruption' or 'Flow: Cry of Darkness' skill effect explosion.
     
    "Hit Effects
    Displays the flashing effects that occur on attacks."
     
     
     
  4. After I hit play on the BDO launcher I get stuck at the kakao or pearl abyss splash screens. They then either crash or freeze. 
    Ive deleted the version.dat file a couple of times and done some other things that I found online. These may work occasionally but I always come back to this issue. 
    Ive also reinstalled a couple times with no effect. 
     
  5. Hallo,
    ein Freund von mir hat sich das Spiel runtergeladen und kommt nachdem er den Charakter ausgewählt hat und sich mit dem Server verbinden will nicht ins Spiel, weil der client im Ladebildschirm einfriert (Keine Rückmeldung). Das Männchen rennt planmäßig von links nach rechts, dann friert es aber komplett ein.
    Er hat bereits den Cashe gelöscht - leider erfolglos.
    Hat jemand von euch ein ähnliches Problem? Oder eine Idee wie man das fixen könnte?
    1000 Dank schonmal für ein paar Tipps
     
     
  6. Hi there,
    when starting the game, first splash screen "Kakao Games", second splash screen "Pearl Abyss".
    The moment the splash screen "Pearl Abyss" appears, my secondary data hard drive starts to spin-up, when it is fully operational (withing 5-6 secs) it starts to go berserk for like 30-40 seconds until this second splash screen runs completely black. So I went investigating. A process of "xcoronahost.xem" is reading through all labels (i:\, k:\, L:\ even p:\) which are completely unrelated to the game. The game is stored on C:\ which is an SSD hard drive. On each label the reading goes like 30-70 MB/s ... this is wery weird, annoying ... seemingly without purpose.
    I am not experiencing this in ANY other game, so is there any reason to search through all available disc labels???
    I would like to know why this happens in Black Desert Online.
    This search through happens only once per PC start/restart.
    The splash screen is fading, going from white through gray scale colors almost like representing the search progress completion. When the screen turns completely black the process completes, the hard drives goes silent and the start menu is shown.
    attachment: I remembered a bit late to take a screenshot while the search through was happening. I'ts a standart Resource Monitor from Windows.
    machine has 24 gig ram, 8 cores 3.6GHz, nV 980 Ti
    edit: xcoronahost.xem is part of the game - c:\Hry\Black Desert Online\bin64\xc\na\2\xcoronahost.xem

  7. Abend alle zusammen,
     
    Ich dachte mir, das kennen wir alle.
    Diese momente Ingame die wirklich Hammer dargestellt sind, ob es die Landschaft ist oder im Kampf.
    So wolte ich einen Moment mit euch teilen, wie ich alles manchmal sehe und habe das auf einem Screenshot festgehalten =)
     
    Wie schauts bei euch aus? =D 
    "Zeig her was dein perfekter Moment war und teilt ihn ! "
     
     

  8. For the last day or so, my camera sporadically auto repositioning itself.  It does it when I'm running, sometimes when casting a spell, or when i just came to a stop.  It at first appears to be auto centering, but it doesn't seem to be.  At one point, it moved the camera to a slightly top down/angle look but from my characters side, not behind her.
    I may just be missing it but I can't find an option to turn this off.  I haven't had issues except for today/yesterday.  Anyone know how to fix this?
  9. Hello everyone!
    Quite the newbie here and I think I have a bug... I saw someone else with the same problem on a Google search, but this person had not gotten any replies (except from me, though I did not give a solution. I'm looking for one, too).
    So what exactly is going on? Well, aside from randomly losing connection to the server, I have another problem that interrupts my AFK time (or just my playtime) every now and then. It has only happened when riding my horse or carriage in auto-path or auto-loop... maybe once while actually riding the horse myself, hands-on. I get thrown back to the loading screen and when the loading is over, the auto-path will of course have stopped, my character will not be on the horse anymore (various situations may be found when getting back in-game) and I have to recommence the auto-looping/auto-pathing. The system gives me General messages in the chat box: This action type is invalid, PVP disabled --> I have never used PVP yet, as I'm still walking around in noob gear. 
    The situations that may occur once re-entering the game are so far:
    Standing next to my horse or Wagon, dismountedStanding on the road, dismounted, with my horse or carriage a few metres away form meStanding on the road, dismounted. My mount is indicated to be standing close to me, but does not appear, or is actually placed in-town Standing on the road, dismounted. My mount is indicated to be standing in-town, but does not appear there and is actually standing close to me - it took about 5 - 10 minutes for the mount to appear when this occuredI hope someone can shed some light on this. Also, I live somewhere with pretty good internet connections and I have glass fibre. When on Wifi being disconnected from the server every now and then seems logical (even though sometimes it doesn't disconnect for 8 hours, while at other times it disconnects almost instantly, or constantly - what's that difference about?), but when I plug a cable into my machine that comes from my router directly, I sometimes disconnect as well. How is that possible? Is that a server issue, or an issue with the router? Or with the provider? Or my machine? How can I test/check this to be sure - and to hopefully eliminate the problem?
     
    Thanks for your patience and thanks you in advance for the reply,
     
    DiaborMagics 
  10. Ein großes Dankeschön an Daum & Pearl Abyss.Hier können Bilder aus Black Desert ausgestellt werden. Künstlerisch aufgewertet oder wie es eben aussieht in BDO.
    Ich mache mal gleich den Anfang und danke dem Entwickler, das sie das Spiel immer besser und schöner machen.
    Grafisch einfach ein super Spiel. Ich persönlich mag es wenn es Realistisch aussieht. 
  11. glad to see some UI problems have been fixed, especially the chat - item link tooltip remaining on the screen bug, but there's still a couple that i see often:
    1) quest window - see attached picture
    if you hover the mouse on the quest window and drag the mouse out of it through the left, right or top edges it's ok, it goes transparent as it should; but if you drag the mouse away through the bottom edge, overlapping the red rectangles it remains on the screen, the only portion on the bottom edge that doesn't bug the window are the arrow and the big plus icons, highlighted with white rectangles
    2) worker window
    in the worker list, if you hover on almost anything, it will show the details of the worker on whose row the mouse was on; if you close the worker list window and move the mouse down quickly, the list will close, but the details of a worker (usually the one at the top since it's the closest) will appear and can only be closed by opening the worker list again; seems like there is a delay after you close the worker window in which the worker details window/link is still active

  12. Hello,
     
    i got this problem:
    If i start my game, i just see the Daum Europe Logo, then it fades into black, after that nothing appears. I heard of some people talking about the next screen, and other people say you just have to wait a couple of minutes. But for me its another issue, i dont really know what it is.
     
    I got a i7-5550U and a GeForce 840m. I got the game running with starting the game on the intel gpu-chip, but with that i got low fps.
    I want to play the game, but it wont work.
     
    Drivers are all updated.
     
    Any kinds of fixes or something?
     
    Thanks,
    Siefert
  13. Everytime the interaction menu (cicle above player and npcs) opens, my gameworld has this blue weird looking shimmer. i really dont know why and all options i tried could not remove this. 
    The only way to get rid of my problem is to play in optimization mode. but thats not it right? so which function in the game causes my problem? 
     
    this is the Game looking normally:
     
    and this is the Game looking with an opened interaction menu:

    i cant imagine the game should look like this, cause this looks terrible.
  14. At the moment it simply crops it into a smaller window while your ui works...
    But is it possible to do it in a advanced way like cropping out only parts where the ui is in front of it?
    Chat box, Map box, etc.
    But retaining most of the visibility of the game as much as possible...
     
    Heck, if we can modify the ui in a way, we could 'format' the ui layout into a more efficient means, but it might mean changing the ui layouts graphically.
    For instance being able to convert the chat box into a simple text box without the fancy 3d rendering, with a solid background to see it better.
     
    Something like XML setup for UI so players can basically 'mod' the client ui into a more readable, but just as playable, game ui.
     
    Though a interesting feature to put in, is being able to 'position' the cropped video rendering to one side while you move the UI to the other side.
    And being able to adjust the render size manually, like the margin of each corner of the rendering screen.
    For instance I want the cropping to cut out only from the bottom, the top part should remain. And I want to crop the Left side, but the right side with the map remains.
     
    At the moment, existing crop functions is:
    Horizontal (Width) <--------------->
    Vertical (Height) <--------------->
     
    A better setup to control is:
    Left Margin <--------------->
    Right Margin <--------------->
    Top Margin <--------------->
    Bottom Margin <--------------->
     
    Width set to 50%, is basically Left Margin and Right Margin set to 50%.
    If you only want one margin to hit 50% while the other stays at 100%, it will split the video render in half from the center of the screen, and centers this new window on the side of your screen.
  15. Hi, my friend just bought the game. But he cant get through the DAUM GAMES logo screen. He waited for 40 minutes and still it doesnt work. We have searched the internet / forums but we didnt find it.
  16. Can you please tell me if all witches-wizzards have the same problem like me or am i doing something wrong? Check all those pop out windows of the skills, cooldowns, buffs, etc.
    Who can play like this?>
    Please add on UI a command so we can move them at least wherever we want.They are all the time on the centre...this doesnt help us at all.

  17. Hello everyone,

    I started my game today and everytime i open my worldmap it displays it like in the picture i added, the white part flashes and goes up and down. It's really weird because i have been playing the game for about 2 weeks now and haven't had this problem before. I've tried restarting the game a few times but this didn't seem to change anything. I've also already tried the reset UI function. I really don't know what to do. My graphics card is a Nvidia 840M (i play this game on my laptop) and today i ran the "game ready" update for my driver. Maybe this has something to do with it? 

    Hope anyone knows how to fix it or has an idea.

    Thanks in advance

  18. So i try'd to play black desert today and when i try to connect my character into the world it just stops and stops working for some wierd reason, and then it cant be closed.And i've tried waiting for the load but 3 hours didnt do it... it was just bugged... and i've tried to reinstall it but its still bugged, i've tried to make another character and login to that but the screen freezes there too so i dont know what  else to do
  19. Hello everyone,
    I just upgraded into a new Rig (from my old potato laptop I bought new and better PC parts) but the problem is I did not upgrade my monitor and I won't be able to do so really soon.
    Today, I found out you can't run the game with resolution lower than 1280x720. Is there a way to bypass this? I think the game is playable even at 1024x768 (which is my max resolution at the moment). You can adjust the size/position of the UI, so I don't think this is an issue.
    I don't know what to do  If there is a fix that I can apply or anything that I can implement to resolve my problem, please inform me.
    Thank you for your time.

  20. So I have 1.0.0.43 and Win 7 64bit, I have been able to play the game since its North American launch but after this last patch I have been having an issue getting past the launcher.
    I log in and all is well and click play, this following logo appears. *attached as pic 1* and then nothing. The game stops booting completely. I have tried running all .exe's within the folder as Admin and have forced all .exe's to run on my geforce card through the Nvidia control panel. I have also reinstalled the game once but that did not seem to help. Can anyone help me or does anyone even know what is going on? Thanks in advance.

    To top it off here is my log for WinMTR just in case this helps
     
    |------------------------------------------------------------------------------------------|
    |                                      WinMTR statistics                                   |
    |                       Host              -   %  | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
    |------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
    |                             192.168.1.1 -    2 |   60 |   59 |    0 |    2 |   91 |    1 |
    |                              174.55.8.1 -    0 |   64 |   64 |   17 |   33 |   78 |   23 |
    |te-1-2-ur01.pottsville.pa.pitt.comcast.net -    0 |   64 |   64 |   10 |   19 |   68 |   14 |
    |te-8-1-ur01.pinegrove.pa.pitt.comcast.net -    0 |   64 |   64 |   10 |   17 |  101 |   13 |
    |te-0-10-0-18-ar01.lowerpaxton.pa.pitt.comcast.net -    0 |   64 |   64 |   12 |   21 |   68 |   18 |
    |te-8-8-ar01.mckeesport.pa.pitt.comcast.net -    0 |   64 |   64 |   19 |   29 |   75 |   21 |
    |hu-0-16-0-1-ar01.mckeesport.pa.pitt.comcast.net -    0 |   64 |   64 |   22 |   30 |   81 |   22 |
    |be-7016-cr02.ashburn.va.ibone.comcast.net -    0 |   64 |   64 |   27 |   37 |   84 |   27 |
    |                             68.86.88.78 -    0 |   64 |   64 |   26 |   35 |   85 |   28 |
    |                          50.248.118.174 -    2 |   60 |   59 |   39 |   50 |  125 |   45 |
    |   be2657.ccr42.dca01.atlas.cogentco.com -    2 |   60 |   59 |   40 |   50 |  124 |   42 |
    |   be2113.ccr42.atl01.atlas.cogentco.com -    6 |   52 |   49 |   39 |   47 |  101 |   51 |
    |   be2690.ccr22.iah01.atlas.cogentco.com -    2 |   60 |   59 |   59 |   67 |  151 |   65 |
    |   be2066.ccr22.lax01.atlas.cogentco.com -    2 |   60 |   59 |   89 |   98 |  188 |   89 |
    |   be2161.ccr22.sjc01.atlas.cogentco.com -    0 |   64 |   64 |  100 |  109 |  160 |  101 |
    |te0-0-1-0.agr13.sjc01.atlas.cogentco.com -    0 |   64 |   64 |  100 |  110 |  158 |  100 |
    |te0-0-2-1.nr12.b007366-1.sjc01.atlas.cogentco.com -    0 |   64 |   64 |  100 |  110 |  160 |  103 |
    |                            38.122.94.74 -    0 |   64 |   64 |  102 |  112 |  160 |  103 |
    |                          209.58.135.197 -    2 |   60 |   59 |  100 |  108 |  132 |  104 |
    |                           209.58.130.86 -    0 |   64 |   64 |  101 |  110 |  160 |  104 |
    |                   No response from host -  100 |   13 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
    |                   No response from host -  100 |   13 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
    |                   No response from host -  100 |   13 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
    |                   No response from host -  100 |   13 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
    |                   No response from host -  100 |   13 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
    |                   No response from host -  100 |   13 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
    |                   No response from host -  100 |   13 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
    |                   No response from host -  100 |   13 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
    |                   No response from host -  100 |   13 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
    |                   No response from host -  100 |   13 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
    |________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
       WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider
  21. Hey,
    First off, i love this game very much, but yesterday i saw a weird glitch(?) when i was playing in a party. When one of my teammates were attacking, my screen was flipping to other colors for only a second or so. I dont seem to have this problem when I am playing alone. It is a minor annoyance, but i would like to find an explanation for this bug.
     I hope you guys can help me out.
    some info about my specs:
    AMD Radeon HD 7800
    8GB RAM
    intel core i7-3370 cpu 3.4 ghz
     
    greetz, 
     
     
  22. Please remove that cracking sound and screen flicker from when party members make critical hits.
    It super annoying hearing it constantly
    (Yes I know it can be disabled, but I don't like playing without sound and image effects).
    https://youtu.be/v3uqsSVhexs https://youtu.be/CsmlHZ33_m0Both vids have it in first 2 seconds.
  23. Thanks for having a look at this thread. Here is what is going on and why I could partly fix it:
     
    At first I'd like to introduce my setting:
    2 screens
    - bigger screen - 16:10 (1680x1050)
    - cheap, bad side screen - 16:9 (could do 1920x1080 but still smaller)
    PC
    - GTX 770 with 4GB
    - i5
    - 8GB RAM
    - Windows 7
     

    Problem:
    I am playing on the main screen on 1680x1050. I recognized that I had bad fps getting even worse from time to time, i could not surpass the 29 frames and in fights i sometimes even go down to 15 fps and worse. I even turned down the settings to medium or low settings and it wouldnt really help, even though its the best on low settings.
     
     
    What I tried and what helped (partly):
    I tried to use 1920x1080. What happened is, that I had full 60 fps on highest settings. Wow! Now, the UI is basically -----ed up on a 16:10 screen when using 1920x1080 on it, i have to hover the mouse about 10cm next to a button to be able to klick it and the writing is even worse and unreadable. 
    Note: Fullscreen or windowed fullscreen did not change anything.
    So I tried to put it into windowed mode, put it onto my crappy side screen and back to fullscreen. There are 2 problems now: 
    1. I hate that screen, it is basically only good for a side screen for skype and stuff, it is smaller and has some colour bugs
    2. Some of you might now that if you switch fullscreen and window, it goes back to the first screen and the fps gets worse when you change graphic settings until you restart your game. Some HZ bugg, I will try to fix that with an extra problem blocking different HZ settings for screens.

    Still:
    What can I do about it? 16:10 seems to be unoptimized but I basically cant really play on a 16:9 resolution. It worked on lowlevel locations but since fighting is more intensive on high levels and fps counts a lot on pvp, it really annoys me. I am actually somehow poor and can't buy a better screen. 
     
    Funny:
    I managed to find a fix only once. Had to put it on the side screen and change to 1920x1080 and ultra settings. When i tabbed out accidently and the game opened up on the main screen it had 1680x1050 again BUT 60fps on high settings! Well anyway, when I tabbed out and in again, it was screwed...

    SO Do I really have to buy a 16:9 screen from non existing money, stop playing the game and wait for a fix, or is there a chance to make it work on a 16:10 resolution?
     
     
    Greetings
    Memplex
    (btw fix damn tamer, that nerf was waaaay to hard )
    Edit: Already wrote  a ticket about it but I assume they are damn busy having a loooot of tickets. Also couldnt find a thread about 16:10 resolution problems.

  24. im able to hover blind with the mouse over the email and password field and type in my login but the same black screen appears ingame after the intro.
    i use a notebook with AMD GPU, i7 CPU and Windows 8.1 64bit
     
    when i start the launcher in any compatibility mode, the black screen is gone but the launcher will crash instantly.
  25. Hey Guys i need help.....
    i want to make a screenshot without all the thing in the screen like: Hp Bar, Character name, skills ecc....
    it's possible?